Éppen áldozata pénzét vette fel a bankkártyás csaló amikor elfogták Debrecenben

Éppen a pénzt vette volna fel a csaló más bankkártyájával, amikor a rendőrök elfogták.

Napi szinten találkozhatunk hamis SMS-ekkel, amelyeket például csomagküldőcégek nevében küldenek ki. Ezúttal egy 19 éves ukrán férfit fogtak Debrecenben, aki egy közismert futárcég nevében küldött SMS-eket hamis linkekkel. A figyelmetlen, jóhiszemű vásárlók megadták a linkeken keresztül a bankkártya adataikat.

Forint
Sokak zsebéből húznak ki pénzt a csalók

Amikor augusztus 16-án elfogták az ukrán fiatalembert, az éppen egy debreceni ATM-nél vett fel több ezer forint készpénzt egyik áldozata bankkártyájának adatait használva. Az ügy felderítése folyamatban van, a sértettek száma már eléri a 60 főt, de az a gyanú, hogy még több áldozat van, aki nem tett feljelentést korábban és kiléte még nem ismert.

Éppen áldozata pénzét vette fel a bankkártyás csaló amikor elfogták Debrecenben

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy legyünk elővigyázatosak. Ha SMS-ben, emailben kapunk valamilyen értesítést, gondoljuk át, hogy az ott található információk biztosan hitelesek-e. Rendeltünk valamit? A link valójában a cég weboldalára vezet, vagy csak egy ahhoz hasonló oldalra? Biztosan kell fizetnünk? Mindig kongassuk meg többször is inkább a vészharangot a fejünkben, hiszen komoly következményei lehetnek annak, ha illetéktelenek kezébe jutnak a kártya adatok.

Ez is érdekelhet