Megváltozik a Facebook neve

A cégcsoport a Meta nevét kapta, a közösségi platform neve Facebook marad.

 

forrás:abc.net.au

Mark Zuckerberg éves fejlesztői konferenciáján jelentette be a névváltoztatást, amit azzal indokolt, hogy az új név jobban kifejezi a cég irányzatát. Zuckerberg az utóbbi évben már többször említette a metaverse fogalmát, ami egy új felhasználási formát jelent majd az internetes platformoknak. A metaverzumban a felhasználók a virtuális valóság keretein belül dolgozhatnak, kommunikálhatnak és játszhatnak majd.

A Meta név csak a cégcsoport neve lesz, a Facebook és a cégcsoporton belüli, más közösségi platformok, mint az Instagram, vagy a Whatsapp neve megmarad. A Google 2015-ben tett hasonló lépéseket, amikor az anyavállalatot átnevezték Alphabetre, bár az új név nem maradt meg a köztudatban.

forrás: theverge.com

A változtatás másik oka lehet, hogy az utóbbi néhány évben a Facebookot rengeteg botrány vette körül, legutóbb Frances Haugen, egy volt alkalmazott szivárogtatott ki iratokat a cég belső működéséről, ahol a profitot minden más elé helyezték a vállalatnál. Ez több, koronavírussal és politikával kapcsolatos félreinformálást eredményezett a felhasználók körében. A botrányok több kérdést vetettek fel a közösségi média hatásáról és feladatáról, amiknek vitatása még folyamatban van. A névváltoztatás látszólag ezekről a problémákról szeretné elterelni a figyelmet.

 

    Ez is érdekelhet