Forgalmas volt a hosszúhétvége a határrendészeknek

Tartalmas hosszú hétvégéje volt a határrendészeknek is, több illegális migránst és túlsúlyos szerelvényt is megfogtak.

Mongol és marokkói migráns

Egy magát mongol állampolgárnak valló nőt igazoltattak október 20-án délelőtt Berekböszörmény belterületén. Ő nem tudott semmilyen személyazonosságot igazoló dokumentumot bemutatni és a magyarországi tartózkodásának jogszerűségére sem volt nála dokumentum. Az előállítást követően a román hatóságoknak adták el és a Román Határrendőrség folytatja le vele szemben az eljárást.

Október 23-án 18 óra után, mikor már ment le a nap, az M4-es autópályán gyalogolt egy férfi, akit a rendőrök igazoltattak. A férfi marokkói állampolgárnak vallotta magát, viszont nála sem volt semmilyen irat, ellene is a Román Határrendőrség fogja az eljárást lefolytatni.

Túlsúlyos román járműszerelvények

Nem maradtak el a “szokásos” járműszerelvények sem, amelyek a megengedett össztömeget túllépték. A hétvége folyamán több ilyen ellenőrzést is végeztek a biharkeresztesi rendőrök, négy esetben szabtak ki miatta közigazgatási bírságot.

Egy moldovai állampolgárnak nem a túlsúllyal akadt dolga, hanem a papírmunkával. Ártándnál jelentkezett határátlépésre, amikor kiderült, hogy a vezetett autó hatósági engedélye hamis. Ezért a férfit előállították és átadták a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságnak. Ellene közokirat-hamisítás gyanúja miatt indult eljárás.

Ez is érdekelhet