Győzelemmel, rekorderként búcsúzik Dzsudzsák Balázs a magyar válogatottól

Győzelemmel búcsúzva, rekorderként vonult vissza Dzsudzsák Balázs a válogatottságtól.

November 20-án volt a válogatott utolsó idei mérkőzése, a Görögország elleni felkészülési találkozó. Két év után kapott meghívót ismét Dzsudzsák Balázs Marco Rossi szövetségi kapitánytól egy búcsúmérkőzésre. Azzal, hogy Dzsudzsák pályára lépett 109. alkalommal is a magyar válogatott mezében, rekorder lett.

Győzelemmel, rekorderként búcsúzik Dzsuzsák Balázs a magyar válogatottól

Dzsudzsák Balázs utolsó válogatott mérkőzését a hivatalos adatok alapján 50 983 néző tekintette meg és a lelátón a meccs során több alkalommal is felcsendült a neve, szurkolók ezrei éltették a visszavonuló csapatkapitányt. 

Rossi az 52. percben (a második félidőben, a 7. percben – utalva a mezszámra) cserélte le Dzsudzsák Balázst, aki így válogatottsági rekorderként vonult vissza, 109 mérkőzéssel a háta mögött.

Győzelemmel, rekorderként búcsúzik Dzsuzsák Balázs a magyar válogatottól

A mérkőzés 15. percében egy szemre is tetszetős támadás végén szerzett vezetést Magyarország Sallai Roland találatával. A 81. percben Styles felesleges belépője után megítélt büntetővel egalizáltak a görögök. Kalmár Zsoltot a 92. percben cserélte be Marco Rossi, a sérülésből felépült csatár pedig nem várt sokat, a 93. percben győztes gólt rúgott.

Ezzel a magyar válogatott 2-1-es győzelemmel búcsúzik a 2022-es évtől és Dzsudzsák Balázstól. Tavasszal az EB selejtező csoportban kezdi meg a szereplését a csapat, amelyen célja, hogy 2024-ben részt vehessen a Németországban tartandó Labdarúgó Európa Bajnokságon.

Oktatási anyag lett Dzsudzsák utolsó válogatott meccse

    Ez is érdekelhet