Oktatási anyag lett Dzsudzsák utolsó válogatott meccse

Több mint 300 játékvezető is látta Dzsudzsák Balázs válogatott búcsúmeccsét.

Hajdú-Bihar megyei játékvezetők a Puskás Aréna előtt
Hajdú-Bihar megyei játékvezetők a Puskás Aréna előtt

Az MLSZ Játékvezetői Bizottsága vasárnap tartotta a Győri László Talent Napot, tudtuk meg a megyei megyei játékvezetői bizottságtól. Erre az eseményre a fiatal talent játékvezetőket hívták meg, Hajdú-Bihar megyét 7 ilyen játékvezető képviselte egy vezető és egy NB III-as játékvezető mellett.

Ők megtekinthették vasárnap délután a mérkőzésre készülő Puskás Arénát belülről, illetve a VAR buszt is, ahol később a videóbírók ténykedtek este. 

A VAR busz belőlről
A VAR busz belőlről

FIFA és NB I-es profi játékvezetők tartottak szakmai oktatást a megyei fiatalok. Berke Balázs, Bognár Tamás, Vad II. István és Albert István is oktatta a talenteket, akik közül talán kikerülhetnek a jövő profi játékvezetői.

Stadiontúra, oktatás és válogatott meccsnézés volt a talent nap programja
Stadiontúra, oktatás és válogatott meccsnézés volt a talent nap programja

A nap végén a játékvezetők megtekinthették a Magyarország-Görögország válogatott mérkőzést, amelyen 2-1-es győzelem született és ez volt Dzsudzsák Balázs válogatott búcsúmeccse. Erről a mérkőzésről később szakmai beszámolót kell készíteniük a játékvezetői ténykedésről, így Dzsudzsák utolsó mérkőzése egyfajta oktatási anyag is lett.

Mint megtudtuk, 2023-ban indul Debrecen a következő labdarúgó játékvezetői tanfolyam, amire már lehet jelentkezni a jatekvezetoleszek.hu weboldalon. Aki elkezdi, a tavasz folyamán már játékvezetőként kaphat lehetőséget megyei mérkőzéseken, ráadásul egy év után bekerülhet a talent keretbe és a jövőben szintén eljuthat válogatott mérkőzésekkel tarkított oktatási napokra is.

Ez is érdekelhet