Hasba szúrta saját fiát

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az ítélet súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki hasba szúrta saját fiát.

A férfit a Miskolci Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.


Kép forrása: gyongyosma.hu

Az ítélet szerint az italozó életmódot folytató, agresszív természetű vádlott házasságából négy gyermek született. Házassága felbontása után a férfi 2 nagykorú fiával maradt a közös házban. A férfi az egyik fiával folyamatos konfliktusban állt, illetve mindketten rendszeres alkoholfogyasztók voltak. Nézeteltéréseik néha tettlegességig fajuló veszekedésbe torkolltak. 2022 április 10-én mindketten nagy mennyiségű szeszesitalt fogyasztottak. Az este folyamán a két férfi között ismételten veszekedés alakult ki, végül az apa dühében a dohányzóasztalon lévő, 8,5 cm pengéjű bicskát felkapta, majd azt a fia hasába szúrta. Ezután a vádlott élettársa elvette a férfitől a bicskát, a fiút pedig autóba ültette és kórházba vitte.

A fiatal férfi életveszélyes sérülést szenvedett, csak a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy életben maradt.

Az ítélet ellen az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést, melyet a  Debreceni Fellebbviteli Főügyészség  fenntartott.

A bírósági iratokból megállapítható, hogy a vádlott legalább egy évtizede alkoholizáló életmódot folytat, ittasan pedig rendszeresen agresszívvé válik, elsősorban a családtagjaival szemben. Az elkövetés körülményei nem támasztják alá az elsőfokú bíróság azon álláspontját, miszerint az elkövetővel szemben a kiszabott börtönbüntetés végrehajtásának elrendelése nélkül is elérhetőek lennének a büntetési célok.

Ez is érdekelhet