Használhatatlan a FoxPost a Vinted akciója miatt

A Vinted akciója miatt használhatatlanná vált a FoxPost, a cég szerint az elmúlt napokban „szökőárszerű terhelés éri a rendszerüket” – írta a Telex.

A közelmúltban több levél is érkezett a Telexnek arról, hogy a Vinted ingyenes szállítási akciója miatt használhatatlan vált a FoxPost. Az olvasók arra panaszkodtak, hogy napok óta nem tudnak csomagot feladni, vagy csak kis szerencsével találnak üres helyet az automatákban. Egyesek szerint a cég webes felülete sem megbízható, ugyanis a rendszer azt jelzi, hogy lehet az automatába pakolni, de amikor a feladó a helyszínre ér, akkor mégis azzal szembesül, hogy nincs üres hely.

A helyzettel kapcsolatban a Telex kérdéseket küldött a FoxPostnak, a cég válaszolt:

Az elmúlt napokban szokatlanul magas, szökőárszerű terhelés érte a FoxPost rendszerét, ami egy független e-kereskedelmi piactér által meghirdetett, rövid időtartamú ingyenes csomagküldési akció következménye – írták.

„A váratlan akció népszerűsége miatt a csomagforgalom szökőárszerűen megnövekedett, ami időszakosan extrém módon terheli meg rendszerünk aktuális kapacitását. Mivel a terhelés egy időben jelentkezik, ennek következményeként a FoxPost automatákban folyamatos a csomagmozgás, ami pontatlan jelzéseket eredményez az automaták foglaltságáról az online felületeken” – áll Bengyel Ádám vezérigazgató és társalapító nyilatkozatában.

Válaszlevelükben hozzátették, hogy

a terhelés csökkentésén folyamatosan dolgoznak, ezért hosszabbították meg a FoxPost futárainak munkaidejét, akik a kiemelt automatákat ahogy tudják, ürítik.

Mindeközben felvették a kapcsolatot a Vinteddel is, akik arról tájékoztatták a FoxPostot, hogy „miután értesültek a csomagküldési problémákról, törölték az ötnapos ingyenes szállítási limitet a FoxPost-rendeléseknél a kampányban. Ez azt jelenti, hogy megszűnt az időnyomás, a felhasználóknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy a csomagjaikat az ötnapos időszakon belül kellene feladniuk” – tették hozzá.

A cég szerint egy-két napon belül kezelhető mértékűre csökken a csomagautomaták telítettsége, a hét végére pedig normalizálódhat a helyzet.

Forrás: Telex

Ez is érdekelhet