Hazudott az apa a rendőrségen azért, hogy a lánya hazaköltözzön

A Debreceni Járási Ügyészség a valótlan bejelentést tevő vádlott ellen hamis vád bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

Kép forrása: Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség facebook-oldala

A vádirat szerint a vádlott 2023. október 28-án, délben a segélyhívó vonalon bejelentette a rendőrségen, hogy a lányát egy férfi Püspökladányba vitte és nem tud onnan hazajönni, ezért a gyermeke tőle kért segítséget telefonon. A bejelentést követően a rendőrök megjelentek a vádlott lakóhelyén, aki a meghallgatása során közölte, hogy a lánya üzeneteiből arra következtetett, hogy őt fogságban tartják.

Még ugyanazon a napon rendőri intézkedésre került sor Püspökladányban is, ahol a rendőrök felvették a kapcsolatot a bejelentő lányával, aki elmondta, hogy nem tartják őt fogságban, önként tartózkodik Püspökladányban egy férfinél, akivel együtt élnek.

A vádlott mindig ellenezte a lánya és a püspökladányi férfi kapcsolatát, és a hamis bejelentéssel akarta elérni azt, hogy a lánya hazaköltözzön hozzá.

A vádlott a nyomozás során beismerte tényállításának valótlanságát. Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen hamis vád bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Járásbíróságra. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség

Ez is érdekelhet