Hússütés közben ütötte fejbe barátját

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az ellen a férfi ellen, aki – a vád szerint – ittasan, ácsszekercével ütött a barátja fejére.

A vádirat szerint a férfi és a sértett hosszú évek óta baráti kapcsolatban állt egymással, gyakran találkoztak, közöttük nem volt soha konfliktus.

Kép forrása: primanet.hu

2023. január 1-jén, délután, az előzetesen megbeszéltek szerint a férfi a lakóhelyén meglátogatta a barátját. Az elkövető ebben az időben már ittas volt és vitt is magával egy üveg bort, amit a sértettel együtt a délután folyamán közösen elfogyasztottak. A sértett a beszélgetés közben a konyhában, a tűzhelyben húst sütött.

Estére mindketten leittasodtak, az étel elkészült, a sértett azt éppen kivette a sütőből, amikor észrevette, hogy ott állt mellette barátja, kezében egy ácsszekercével, és azzal szó nélkül egyszer nagy erővel lesújtott a fejére. A balta élével találta el a sértettet, ennek következtében a feje erősen vérezni kezdett.

A sértett az ütést követően azonnal kiszaladt a házból és a közelben lakó munkaadójához ment, aki őt azonnal az orvosi ügyeletre szállította, ahol a sérülését ellátták, haladéktalanul értesítették a mentőket és a rendőrséget.

Eközben a vádlott is elhagyta a helyszínt, hazament, ahol a rendőrök rövid időn belül elfogták.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Tekintettel azonban az elkövetéshez használt eszközre, a sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára, a vádlott ittas indulati állapota miatt abba belenyugodva hajtotta végre tettét, hogy a sértett abba bele is halhat.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség – amennyiben a vádlott a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri – 6 év 6 hónap börtönbüntetésre, és 7 év közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Ez is érdekelhet