Időpont foglalással lehet a hulladékudvarba autóval behajtani novembertől

Időpontfoglalási rendszert indít az AKSD, november 1-től így lehet majd behajtani a debreceni hulladékgyűjtő udvarba autóval.

A korábban leégett, majd újranyitott hulladékudvar fontos pontja a város hulladékgazdálkodási rendszerének, hiszen itt tudnak a helyi lakosok díjmentesen olyan hulladékokat leadni, amelyet nem tudnak a kukákban elhelyezni.

A lakosság pedig szerencsére él is ezzel a lehetőséggel, az újranyitás óta komoly forgalmat bonyolít le a létesítmény, ezért volt szükség a módosításra. Emiatt november 1-től már csak úgy lehet igénybe venni a szolgáltatásokat, ha előre időpontot foglalnak rá. Az időpontfoglaló rendszer már október 20-tól elérhető lesz, ekkortól lehet előzetes időpontot választani.

Időpont foglalással lehet a hulladékudvarba autóval behajtani novembertől

Az időpontfoglaló rendszertől azt várja az AKSD, hogy jelentősen csökken a várakozási idő, illetve az István úton is csökkenhet a torlódás, hiszen előfordulnak olyan időszakok jelenleg, amikor a hulladékudvarba befordulásra váró gépjárművek tartják fel a forgalmat az útszakaszon.

Az időpontfoglalásra akkor lesz szükség, ha az udvarba személygépjárművel, vagy hozzá kapcsolt utánfutóval akar valaki behajtani. Ha gyalogosan, vagy kerékpárral érkezik az esetleges hulladékkal, akkor nincs rá szükség.

Időpontot lehet foglalni október 20-tól a  www.aksd.hu/lakossagi-hulladekudvar oldalon, illetve az AKSD ügyfélszolgálati irodájában (Debrecen, Vígkedvű Mihály utca 7.).

Ez is érdekelhet