Így lehetne újból 15 forint egy Pöttyös Túró Rudi

Egy Pöttyös Túró Rudi natúr túródesszert kakaós ételbevonattal (a 30 grammos) ma nagyjából 240 forintba kerül. Van viszont olyan élelmes felhasználó, aki akár 15 forintból is kihozna egy ilyet.

Hogyan lesz 5 forint a Túró Rudi?

Debrecen egyik legnagyobb csere-bere Facebook csoportjában fedeztük fel az egyik tag ajánlatát, aki három darab 5 forintos érmét szeretne elcserélni egy Túró Rudira a Vénkertben.

Így lehetne újból 15 forint egy Pöttyös Túró Rudi

Ezek az érmék a forint bevezetésének 75. évfordulója alkalmából kiadott speciális verziók, a hatféle verzióból 12 milliós példányszámot adott ki a Magyar Nemzeti Bank 2021. augusztus 2-án.

Bár tény, hogy a hat darabos sorozat egyben a legkeresettebb, a hölgy viszont két I és egy R betűvel ellátott 5 forintos érmét próbál meg elcserélni egy Pöttyös Túró Rudira. Mivel közel egy nap alatt senki sem jelentkezett a poszt alatt cserére, feltehetően ez az üzlet nem fog összejönni, a hölgy aligha fogyaszthat ismételten 15 forintos Túró Rudit.

A speciális 5 forintos teljes sorozata

Érdekes egyébként, hogy az érintett csoportban nem is lehetne ilyen cserét felajánlani, a csoport szabályzata alapján ugyanis tilos forgalomban lévő pénzt cserélni, a különleges kiadású 5 forintos érmék pedig ilyenek, hiszen hivatalos fizetőeszközként funkcionálnak. Bár ahogy megnéztük a csoportot, annak tulajdonosait ez nem zavarja, nagyjából a posztok fele nem felel meg az adminisztrátorok által meghatározott szabályoknak.

Ez is érdekelhet