Indul a 2024-es strandszezon Debrecenben

Május 31-én nyit a debreceni Aquaticum Strand.

Papp László elmondta: méltán lehetünk büszkék arra, hogy egy olyan fürdőkomplexum jött létre az elmúlt években Debrecenben, amely nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is nagyon komoly sikereket aratott.

Az új strandfürdő 2020-ban nyitotta meg kapuit, egy olyan időszakban, amikor talán a turizmus, a közösségi programok a legkevésbé voltak kivitelezhetőek, hiszen egy világjárvány időszaka volt az, ami nehézzé tette a strand indulását.

Ezzel együtt rendkívül sikeres éveket tudhat maga mögött a nagyerdei Aquaticum Strand, Magyarország legvagányabbstrandja, amely évről évre százezerszámra vonzotta a látogatókat.

Az elmúlt esztendő is – bár időjárás szempontjából nem volt olyan jó, mint a 2022-es – közel kétszázezer látogatót jelentett a strandfürdő számára, valamivel több mint 195 ezren látogattak ki ide – elsősorban debreceniek, illetve a magyar vendégkör volt a jellemző.

Ez a strand a 21. század korszellemének és színvonalának megfelelően fogadja a fürdőzni vágyókat. A komfortot fokozza, hogy a napsugárzás elleni megfelelő színvonalú védelem érdekében új napvitorlák kerültek oda, ahol a csúszdákba be lehet szállni. A polgármester azt is megemlítette, hogy az Aquaticum Strand az elsők között, majd 2024 tavaszán az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő is csatlakozott a Debrecen Városkártya programhoz.

2024-ben pedig tovább fog erősödni az Aquaticum pozíciója a városkártya-programban. Immár hagyománnyá nemesedett az a kezdeményezés, hogy a strandon egy nap minden évben a végzős középiskolás diákoké. Ez a nap idén július 10. lesz, amikor ők ingyenesen léphetnek be majd a strand területére, s DJ-k, valamint különböző sportprogramok fogják a szórakoztatásukat szolgálni.

Professzionális animációs csapattal készülnek, amelynek tagjai a családoknak, s főleg a gyerekeknek igyekszik majd folyamatosan programlehetőséget biztosítani minden hétvégén. Ezen belül lesznek tematikus hétvégék, amikor óriás mesefigurák, óriás játékok fognak megjelenni, vagy például a sporté lesz a főszerep.

A másik legfontosabb szolgáltatásbővítés a Sunday Chill elnevezésű rendezvény, amely minden vasárnap délután fél háromkor kezdődik majd és zárásig, fél nyolcig tart. Az ügyvezető igazgató a jegyárakról szólva elmondta, hogy igyekeztek olyan konstrukciókat kialakítani, amelyek az infláció alatti mértékű jegyáremelést eredményeztek.

A strand a város turisztikai értékeinek nagyon fontos eleme, hiszen csodálatos zöld környezetben, a Nagyerdőn család- és gyermekcentrikus programokat tud kínálni a debrecenieknek és az ide látogatóknak.

A múlt esztendő turisztikai szempontból az új rekordév, hiszen több mint 577 ezer vendégéjszakát töltöttek Debrecenben az ide látogatók – a város szállodai kihasználtság jócskán meghaladta a 2019-es – tehát a Covid-járvány előtti – csúcsévet.

A vendégéjszakák számát tekintve pedig 2024 első negyedéve – 2023 első negyedévéhez, mint bázishoz hasonlítva – 23 százalékos növekedést mutat.

Tehát azt lehet mondani, hogy Debrecen turisztikai értelemben is szárnyal, új szállodai fejlesztések várhatóak a következő időszakban, ami pedig nyilván kihatással van az Aquaticum kihasználtságára is. A remények szerint ezt az esztendőt még magasabb látogatószámmal tudja majd zárni a strand, mint a tavalyit – feltéve, ha ennek az időjárás is kedvez majd.

Ez is érdekelhet