Isztambulba indulhat járat Debrecenből a jövőben

Újabb járat indulhat Debrecenből Törökországra, már csak az a kérdés, hogy mikor és mely légitársaság által.

Magyarország és Törökország között van egy kétoldalú légiközlekedési megállapodás, ennek pedig akad egy eddig kihasználatlan útvonala. Az Építési és Közlekedési Minisztérium alá tartozó Közlekedési Hatóság közleménye szerint most egy jogi légiközlekedési jog iránti kérelem érkezett be a Debrecen és Isztambul közötti útvonalra, személyszállításra.

Azt nem osztotta meg a hatóság, hogy melyik légitársaság nyújtotta be az igényt. A szeptember 22-i tájékoztatás közzétételétől 30 napos jogvesztő határidőn belül, azaz október 21-ig nyújthat be más légitársaság kérelmet erre a légiközlekedési jog igénybevételére. 

Debreceni Nemzetközi Repülőtér

Isztambul két nagy repülőtérrel rendelkezik, amely utasforgalmat bonyolít. Az egyik ilyen az európai oldalon pár éve megnyitott IST, ez a Turkish Airlines gyűjtő-elosztó központja. A másik a város ázsiai oldalán található  Sabiha Gökçen (SAW), amely főleg fapados légitársaságokat szolgál ki.

Ha az IST-re lenne elérhető útvonal Debrecenből, az a világ felé nyitna, hiszen onnan a Turkish Airlines segítségével világszerte lehetne továbbutazni. Persze ha a fapados SAW reptér jön szóba, az sem volna meglepő. Ugyan a hatóság nem osztott meg információt, a legnagyobb esély arra van, hogy a Wizz Air adhatta be a kérelmet a légiútvonalra.

A Wizz Air jelenleg is kínál törökországi járatot Debrecenből, a Földközi-tenger egyik öblének partján fekvő Antalya városba van lehetőség közvetlenül repülni.

Wizz Air: túl a 2,5 millió utason Debrecenből

Már a jövő nyári debreceni járatait tervezi a Wizz Air

    Ez is érdekelhet