Jelentősen megújulhat a Tócóskert

A Tócóskert megújítására kiírt közbeszerzésre megvan az eredmény, hamarosan jelentős megújulás kezdődhet.

Nettó 514 millió forintos közbeszerzési ajánlatot tett az újfehértói Magyar-Parképítő Kft, amely megnyerte a pályázatot. Ez a cég, valamint alvállalkozásban a debreceni Parkertech Park- és Kertépítő Kft. lesz a Tócóskertben végrehajtandó felújítás kivitelezője, október második felében írhatják alá a felek a szerződést erre.

Jelentősen megújulhat a Tócóskert
Remélhetőleg a kialakított parkolóhelyek után ennek az autónak sem kell szabálytalanul parkolni a jövőben.

Elég szerteágazó lesz a felújítás. Egyrészt felújításra kerül egy gyepes sportpálya és elkészül egy kutyafuttató is városrészben. Négy játszótér lesz felújítva, a kiírás szerint 9 új játszóeszköz is kihelyezésre kerül, emellett három fitnesz és torna eszköz telepítése is várható.

Több zöld és több parkoló egyszerre a Tócóskertben

Egy új, 89 férőhelyes parkolót is kap a Tócóskert, amely térkövezett burkolattal rendelkezik. Emellett elültetnek 157 fát, 3029 évelő növényt, illetve a várakozások alapján 16 ezer négyzetméteren újulhat meg a fűfelület.

Több helyen burkolatfelújítást hajtanak végre, amely részeként 9600 négyzetméter térkő és 2154 négyzetméter aszfalt burkolat épül. A tervezet alapján a meglévő 27 padot és 87 közvilágítási oszlopot felújítják, valamint 54 új pad is kihelyezésre kerül. A telepítések során 40 új hulladékgyűjtő, 17 kutyaürülék-gyűjtő, 4 ivókút, 48 kerékpártámasz is helyet kap a Tócóskertben.

A kivitelezésre 1 év lesz, így várhatóan 2022 végére befejeződhet a felújítás. A programhoz uniós forrást nyert az önkormányzat.

Tavat és játszóteret kap a teljesen megújuló Petőfi tér

Ez is érdekelhet