Debrecenben Hallottam

Kazahsztánból érkezett a DVSC új, szerb edzője

A DVSC bejelentette az új vezetőedzőjét, a szerb Srdjan Blagojevic Asztanából érkezett a Cívis városba.

A nyáron érkezett Joao Janeiro és csapata augusztus utolsó napján búcsúztak el a debreceni focicsapattól, akkor a bajnokságban nyeretlenül. Helyükre ideiglenesen Dombi Tibor ült segítőivel. Ő a Fehérvár elleni győzelemmel debütált, majd a bajnokságban a Paks ellen kikapott a csapat, illetve egy Magyar Kupa mérkőzésen sikerült nagy nehezen továbbjutni a harmadosztályú Dabas ellen.

Srdjan Blagojevic, a DVSC új vezetőedzője

Az új vezetőedző, Srdjan Blagojevic 49 éves, pro licences szakember. Tavaly november óta a kazah FC Astanánál dolgozott, most a helyi bajnokság második helyén, illetve a kupában elődöntőbe juttatva hagyta ott a csapatot a DVSC miatt.

A DVSC weboldala kiemeli, hogy a szakember jellemzően hosszabb ideig dolgozik egy klubnál és jó győzelmi mutatókat is tud emellett felmutatni. Az igaz, hogy korábban a szerb FK Indjija csapatát két nap híján két évig irányította (75 meccsen), de a pályafutásán nagy átlagot nézve nem igazán volt 12 a csapatoknál, ahol edzőként megfordult.  Az viszont biztató lehet, hogy az FC Astana edzőjeként 28 meccsen 1,86 pontos átlagot tudott hozni.

A stabilitásra pedig szükség volna, hiszen 2007 óta a DVSC-nél sokak alatt forrósodott fel hamar a kispad. 15 év alatt egyedül Herczeg András (2007-2010 között és 2017-2019 között), valamint Kondás Elemér (2011-2016 között) tudott legalább két évig edzőként helytállni a csapatnál. Azt követően, hogy Kondás Elemér 5 éves kontraktusa véget ért, Leonel Pontes, Vitelki Zoltán, Huszti Szabolcs, Joan Carrillo, valamint Joao Janeiro sem kapott 2 évnyi időt a munkára (sőt még a visszatérő Kondás Elemér sem).

Szerdán már Srdjan Blagojevic tartotta Pallagon az edzést a csapatnak. A válogatott szünet miatt (amelyen a Loki több játékosa is érintett a nemzeti csapatokban) a DVSC csak október első napján játszik tétmeccset a Budapest Honvéd ellen.

Ez is érdekelhet