„Kedves Öngyilkos jelölt! Kérlek Téged, hogy ne feküdj a vonat elé!”

„Kedves Öngyilkos jelölt! Kérlek Téged, hogy ne feküdj a vonat elé!” – ezekkel a mondatokkal kéri egy kétségbeesett édesapa az öngyilkosjelölteket arra, hogy ne dobják el maguktól az életüket.

A debreceni csapó kerti vasúti átjáróban már több alkalommal is történt öngyilkosság. Az emberek sokszor olyan módszert választanak arra, hogy eldobják maguktól az életüket, amivel sajnos másban is kárt okoznak, habár valószínű, hogy erre nem gondolnak előtte.

Egy debreceni apuka kétségbeesetten kéri azokat az embereket, akik azt tervezik, hogy véget vessenek az életüknek, hogy ne tegyék meg, sőt egy egy levelet is kihelyezett a helyszínre, amiben ez áll:

„Ez az üzenet kizárólag az öngyilkos jelölteknek szól! Kedves Öngyilkos jelölt! Kérlek Téged, hogy ne feküdj a vonat elé! Erre szoktunk elmenni az iskolába a kislányommal. A 7 és féléves kislányom már több szerencsétlenséget látott itt! A kislányomnak és nekem szenvedést okozol akkor, amikor eldobod az életedet! Te irreális helyzetbe hozol engem, amikor megölöd magad. Nem tudom elmagyarázni a kislányomnak azt, hogy ezt Te miért teszed! Ez egy felnőttnek is megrázó, pláne egy gyermeknek! Könyörgöm Neked, hogy Ne öld meg magad! Se itt, se máshol, se most, se később! Kérlek Téged, ne ezt a megoldást válaszd, mindig van más megoldás is!!!”

 

Ha ön, vagy bárki a környezetéből segítségre szorul hívja a Magyar Lelki Elsősegély vonalat, ami 0-24-ben elérhető: 16 123!!

Ez is érdekelhet