Debrecenben Hallottam

Készpénzt lopott az autóból, videó alapján keresi a rendőrség

Autóból lopott egy férfi pénzt, kamera felvételei alapján kérik a lakosság segítségét.

A Rendőrség által megosztott felvételen a 2022. november 2-án, éjfél környékén történt eset látható, amikor is Debrecen-Józsán, a Szirom utcán ház előtt parkoló autóból lopott készpénzt egy férfi.

A videó alapján a férfi gyalogosan odasétált az autóhoz, amelyet könnyedén kinyitott (nem ismert, hogy az autó nyitva volt-e, vagy a rabló valamilyen módon maga érte el, hogy könnyen kinyíljon a zár), majd beül, lekapcsolja az utastér világítást, nem sokkal később pedig kiszáll és elsétál. Az autóban 720 ezer forint készpénz volt, amelyet ellopott az illető.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy ha bárki felismeri a férfit, vagy információval rendelkezik az esettel kapcsolatban, jelezze a nap 24 órájában hívható 06-52/457-040-es telefonszámon, vagy a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon, illetve személyesen is megteheti ezt a Budai Ézsaiás utca 4 szám alatt. A bejelentéseket bizalmasan kezeli a rendőrség.

A bűncselekmény felderítése mellett érdemes megemlíteni azt, hogy rendkívül fontos, ne hagyjunk parkoló autóban értéket. A rendőrség az ünnepi szezonban mindig külön figyelemfelkeltő kampányt csinál ebben a témában. Készpénzt, telefont, notebookot, fotós felszerelést és egyéb értékesebb dolgot ne hagyjunk az autóban. Érdemes a benne hagyott táskákat, szatyrokat is nem látható helyen, például a csomagtartóban tartani, hiszen egy autó feltörésekor az elkövető nem feltétlenül tudja, hogy talál-e értéket benne, ennek ellenére is nagy kárt okozhat akár az üres szatyorért is.

Ez is érdekelhet