Kiváló Kutatási Infrastruktúra címet kapott az Atomki négy egysége

Idén, 2021-ben 25 kutatási infrastruktúra kapta meg a Kiváló Kutatási Infrastruktúra címet az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat 13 kutatóhelye közül. A debreceni Atomki (Atommagkutató Intézet) 4 egysége is részesült ebben a kitüntetésben.

Az alábbi négy egység nyert idén Kiváló Kutatási Infrastruktúra címet az Atomki intézetén belül: Részecskegyorsító Központ, az Örökségtudományi Laboratórium, a Hertelendi Ede Környezetanalitikai Laboratórium (az Isotoptech Zrt-vel közös üzemeltetésben) és a DE-ATOMKI Anyagtudományi Kutatási Hálózat (a Debreceni Egyetemmel közös üzemeltetésben).

Az eseményt a Pécsi Tudományegyetemen rendezték meg, ahol dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, dr. Szabó István, az NKFI Hivatal tudományos és nemzetközi elnökhelyettese, valamint dr. Fülöp Zsolt, a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Bizottság elnöke adta át a kiváló kutatási infrastruktúra címmel ellátott okleveleket, összesen 57 intézet nyerte el. A nyertesek kiválasztása a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Bizottságával történt meg.

Az oklevél tulajdonosai mostantól jogosultak lesznek a ,,Kiváló Kutatási Infrastruktúra” cím használatára online és offline kommunikációjuk során. Továbbá bekerülnek az NFKI Hivatal honlapján elérhető adatbázisba is. – derült ki a Hajdupress közleményéből

    Ez is érdekelhet