Közösségi piknik és sétány avató várja az olvasás szerelmeseit a Nagyerdei Parkban

Open reading, handpen muzsika és meglepetések várnak azokra, akik kilátogatnak szombat délután (május 21.) a Nagyerdei parkba egy közösségi piknikezésre, illetve a tavaly elmaradt Szabó Magda sétány avatójára. A kisgyermekek számára pedig egy meseszigetet varázsol a Debreceni Pagony csapata.

A „Könyv barátai” hálózat idén rendezi meg először a közösségi piknikezést délután 15 órától a Szabó Magda sétány és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad közötti területen.

A gyermekmegőrző pokrócon meseolvasás és kézműves kalandok várják a kicsiket. Az igazi piknik hangulatért a Piknik varázs felel, akik különleges szolgáltatásukkal színesítik a minőségi együtt töltött időt, ezáltal hozzájárulva a teljes kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez.

A pikniket követően a Természettár jóvoltából, Dr. Kozák Lajos ökológus vezetésével parkerdei ismeretterjesztő sétára is lehetősége lesz a résztvevőknek, ahol szó lesz a Nagyerdő történetéről, a természetről az irodalomban, valamint a fák és a papír viszonyáról is.

„Hozz egy plédet, hozd a kedvenc könyvedet és töltsünk el egy délutánt együtt mi, a könyvek debreceni barátai!”

– szólítja fel az olvasás szerelmeseit Mészáros Ibolya, a Csokonai Színház színművésze az eseményt beharangozó videóban.

 

A hálózat mindemellett új tagjait is keresi, akik hétköznapi tevékenységük mellett bármilyen módon éltetik és támogatják a könyv, az irodalom kultúráját és emellett fontos számukra, hogy az olvasás öröme minél több debreceni polgár közös élménye legyen. A tavalyi évben Debrecen pályázott az UNESCO Irodalom városa címre. Bár a címet nem nyerte el, megszületett a „Könyv barátai” hálózat ötlete.

 

 

 

Ez is érdekelhet