LEZÁRT AKTA: 21 EMBERREL SZEMBEN NYOMOZTAK KÁBÍTÓSZER-KERESKEDELEM MIATT

A hajdú-bihari nyomozók több, szerteágazó kábítószer-kereskedő hálózatot is felszámoltak. A nyomozás véget ért.

Még 2019. év végén tartott rajtaütést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, a Cívis Közterületi Támogató Alosztály, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály munkatársaival több budapesti és debreceni ingatlanban. A rendőröknek olyan információjuk volt, hogy két budapesti férfi kábítószert árul egy debreceni lakosnak, aki pedig a tiltott szereket továbbértékesíti egy ugyancsak debreceni párnak. A budapesti terjesztőknél tartott kutatások során 116 tő kannabiszt, valamint a kábítószer termesztéséhez és árusításához szükséges eszközöket, tárgyakat foglaltak le. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették az öt gyanúsítottat, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az egyik budapesti férfi, valamint a debreceni pár esetében elrendelt az illetékes bíróság.

A minden részletre kiterjedő nyomozás azonban itt nem ért véget. A hajdú-bihari rendőrök négy olyan kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak fel, amelyek a gyanúsítottaktól szerezték be, majd továbbértékesítették a különböző tiltott szereket. Összesen további 16 személyt számoltattak el a nyomozók.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 21 emberrel szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, hat fogyasztónak pedig kábítószer birtoklás vétség miatt kell felelnie.

A gyanúsítottaknál tartott kutatások során a rendőrök marihuánát, amfetamint és extasy tablettákat is találtak, továbbá vagyon-visszaszerzés keretein belül három személyautót és közel 5 millió forint készpénzt foglaltak le.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

Ez is érdekelhet