LOPÁS ÉS KISKORÚ VESZÉLYEZTETÉSE MIATT KELL FELELNIE EGY PÁRNAK

A szülők 13 éves lányukat is rávették arra, hogy segítse őket a bűncselekmények elkövetésében. A debreceni nyomozók büntetőeljárást indítottak ellenük.

Egy debreceni ruhabolt alkalmazottjai tettek bejelentést a rendőrségre 2022. február 5-én arról, hogy lopás történt az üzletükben. Az elkövetők több tízezer forint értékben tulajdonítottak el különböző ruhaneműket.

A rendőrök az ügy felderítésébe kezdtek és hamar a látókörükbe került egy nyékládházi pár. A gyanú szerint a 35 éves nő és a 66 éves férfi háromszor jártak az üzletben és összesen közel 160 ezer forint értékű ruhát loptak el. A 13 éves lányukat is vitték magukkal, akit rávettek, hogy segítse őket a bűncselekmények elkövetésében.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói lopás vétség, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2022. március 29-én gyanúsítottként hallgatták ki a szülőket. Mindketten részletes beismerő vallomást tettek és az otthonukban tartott kutatás során több, az üzletből származó ruhaneműt is lefoglaltak a rendőrök.

Ez is érdekelhet