Ma este hirdetik ki a felvételi ponthatárokat

Kép: campusfesztival.hu

Ma este – július 21. – 20 óra után hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait, amelyeket először a www.felvi.hu oldalon lehet megtekinteni. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, késő este sms-t is kapnak az eredményekről.

A felvi.hu adatai szerint idén 99.192 diák jelentkezett az ősszel induló felsőoktatási képzésekre. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt.

Forrás: felvi.hu/MTVA Sajtóarchívum/MTI

Az ország számos pontján rendeznek pontváró bulit, Debrecenben a Campus Fesztiválon gyűlhetnek össze a diákok, hogy jó hangulatban, együtt várják kit hova vettek fel. A debreceni Pont Ott Parti Facebook-oldala alapján nyolckor kezdődik az esemény, amit a Debreceni Egyetem szervez az Erasmus 35 színpadon és a fesztivál „Egyetem terén”.

Az albérletárak azonban 2022-ben jelentősen emelkedtek. Az Debreceni Egyetemre bejutók számára a kollégium az egyik lehetőség a lakhatásuk megoldására, többeknek viszont albérletet kell majd keresnie a városban.

A diákoknak már nem csak a folyamatosan növekvő bérleti díjak jelentik majd a kihívást, hanem tudatosabban oda kell figyelniük a kiválasztott ingatlan energiafogyasztására is. Az egy főre jutó bérleti díj csökkentését a diákok eddig úgy oldották meg, hogy többen béreltek egy nagyobb alapterületű ingatlant, de idén ezek közül is az energiatakarékos lakásokat érdemes keresniük – olvasható az ingatlan.com oldalán.

Az egyetemvárosok közül Debrecenre, Győrre és Veszprémre 150-150 ezer forintos átlagos bérleti díj volt jellemző július közepén.

Ez is érdekelhet