Magyar Posta: az első óra az időseké, egyedi várakozási rend

A Magyar Posta bejelentette, hogy a koronavírus járványra való tekintettel a nyitást követő első órában előnyben részesítik a 65 év felettieket.

Magyar Posta: az első óra az időseké, egyedi várakozási rend
Forrás: Magyar Posta

A koronavírus járvány elleni védekezés során november 24-től az élelmiszerboltokban, drogériákban és gyógyszertárakban is védett idősávot kaptak a 65 év felettiek, amikor kizárólag ők vásárolhatnak. A Magyar Posta által létrehozott “védett idősáv” nem államilag előírt kötelezettség, azt a szolgáltató maga vállalja. Ennek értelmében, november 26-tól, a Magyar Posta egységeiben a reggeli nyitást követő első órában elsőbbséget és soron kívüli kiszolgálást kapnak a 65 éven felüliek, a fiatalabbak számára a Posta azt javasolja hogy nyitás után egy órával, vagy később érkezzenek. Természetesen az első órában is kiszolgálnak mindenkit.

További változás a Postákon, hogy visszatér az egyedi várakozási rend és egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, amennyi kiszolgálópult is működik. A többi várakozótól türelmet és 1,5 méteres távolságtartást kérnek a bejáraton kívül. Ahol lehetőség van rá, ott a beléptetést egy postai dolgozó segíti.

A Magyar Posta egységeiben továbbra is szükséges az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

Újra védett idősávot kaptak a 65 év felettiek az üzletekben

Nem jó ötlet a kutya beszerzés kijárási tilalom ellen

Ez is érdekelhet

Comments are closed.