Már heten vannak a Debreceni Állatkert kecskegidái!

Az idei tavasz igazán eseménydúsan telik a Debreceni Állatkert kecskecsapatában, mivel a napokban újabb bakgidával gyarapodott az állomány.

A legifjabb jövevénnyel együtt immár összesen hét utód cseperedik sok közös játék mellett a Vidámpark területén található tágas vadaskertben, ahol a látogatók születésük óta megtekinthetik őket. Az intézmény házikecskéinél hagyományosan a télvégi-koratavaszi időszakban várható a szaporulat, egyszerre hét gida azonban rég nevelkedett utoljára a Nagyerdő fái alatt.

A Debreceni Állatkert alapításától kezdve igyekszik bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak. Az állatsimogató legnépszerűbb lakói közé tartozó kecskéket (Capra hircus) nagyjából a juhval egy időben háziasították, így ők az egyik legősibb haszonállatfaj. Elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják; a világ egyik legfinomabb fonala, a moher például az angórakecske szőréből készül. A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. Rendkívül jól mászik, egyensúlyérzéke is kiváló; ő az egyedüli kérődző, amely képes fára mászni.

Ez is érdekelhet