Második helyen végzett a Bocuse d’Or európai döntőjén a debreceni szakács!

Mint arról már korrábban is beszámoltunk Nyikos Patrik debreceni szakács bejutott a Bocuse d’Or európai válogatóján Dalnoki Bence csapattársaként. A mai napon pedig előkelő második helyezést értek el a döntőben !

Innen is szeretnénk gratulálni nekik !

Az ételek fotóját itt láthatják:

Az első magyar versenytéma bemutatása: „Magyar Tavasz”

A Magyar Tavasz elnevezésű vegetáriánus tányért. Fő összetevői Anuschka burgonya, zsenge karalábé, roppanós brokkoli szár, savanyított gyöngyhagyma, lágy sajt tartlet marinált uborkával, zöldalma, zöldspárga. Mártása pedig burgonya mártás füstölt sajttal és csiperke „kaviárral”.

fotó:Fekete Antonio

A magyar csapat hústála: Őz „Budapest”

A téma fő tételei: őzcomb és -gerinc, kacsamáj, boróka, tempura gyöngyök. Kísérő köretek: zsenge cékla, hagyma dzsem, Anuschka burgonya, karalábé, édeskömény. Ragu: túrós derelye erdei gombákkal, zöldspárga, tejföl. Szósz: őz pecsenyelé citromos kakukkfűvel.

fotó:Fekete Antonio

Forrás: Index.hu

Patrik előző interjúja itt nézhető vissza

Ez is érdekelhet