Megtartotta népszerűségét a Debreceni Egyetem

Kép: Campus Fesztivál facebook-oldala

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. A jelentkezők 74 százalékát felvették.

Debrecenben a Campus Fesztiválon megrendezett Pont Ott Partin izgulhattak együtt a diákok. Több százan várták, hogy a kivetítőn megjelenjenek a számok a Debreceni Egyetem fesztiválhelyszínén. A felvételi eredményekről péntek reggel hivatalos sajtótájékoztató keretében számolt be a felsőoktatási intézmény.

A cívisvárosi egyetem magyar nyelvű képzésein összesen 6502 elsőéves hallgató kezdheti meg szeptembertől a tanulmányait. 

A képzési területek közül az orvos- és egészségtudományi lett a legnépszerűbb, de szorosan követi a gazdaságtudományi, a jogi és igazgatási, valamint a műszaki terület is. A karok tekintetében a Gazdaságtudományi Karon kezd a legtöbb elsőéves szeptembertől. A legnépszerűbb alapképzés az ápolás- és betegellátás volt, a mesterképzések közül pedig a pszichológia képzésre kerültek be a legtöbben – derült ki a hivatalos közleményből.

Ne szomorkodjanak azok, akiknek most nem sikerült bekerülniük az intézménybe, hiszen még van remény: a pótfelvételi eljárásra augusztus 5-ig lehet jelentkezni az e-felvételi rendszeren keresztül. A ponthatárokat várhatóan augusztus végén hirdetik ki. A pótfelvételin csak egy helyet lehet megjelölni.

Az idei pótfelvételi eljárás újdonsága, hogy a Debreceni Egyetem két szakkal bővítette a szolnoki képzési portfólióját: a szociális munka alapképzési és a szakvédőnő mesterképzési szakkal, amelyekre az általános felvételi eljárásban még nem lehetett jelentkezni.

A legtöbb hallgatót idén is az ELTE vette fel, ezt a Debreceni Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem követi.

Ez is érdekelhet