Megvan a pénz, kezdődhet Ádin gyógykezelése

Összejött az több mint 1,3 milliárd forintos összeg és megkezdődhet a debreceni kisfiú, Ádin génterápiája.

Az utóbbi hónapokban vált ismerté, hogy a debreceni kisfiú, Ádin egy olyan ritka betegségben szenved, amely a későbbiekben teljesen megbéníthatja őt. A szülők reménye egy olyan génterápia, amely Magyarországon nem érhető el, nem támogatja az állam a kezelés díját, amely külföldön közel 1,3 milliárd forintnak megfelelő összegbe kerül.

Egy család egy beteg gyermekkel, aki Duchenne-féle izomdystrophiaval küzd

Az Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítványon keresztül kezdtek a szülők gyűjtésbe, hogy meglegyen a hatalmas összeg a kisfiúk gyógyulására. Ádin édesanyja jelentette be egy videóban, hogy összejött az összeg.

Egy névtelenségét kérő jótevő egy összegben kipótolta a hiányzó összeget, így megvan az 1,3 milliárd forint, hogy lehetősége legyen a kisfiúnak meggyógyulni.

A szülők most készülnek a terápiára, Ádint már júniusban elkezdik az orvosok előkészíteni a génterápiára, emellett pedig készülnek az utazásra.

Ádin édesanyja amellett, hogy köszöni mindenkinek a segítséget, kéri hogy a jövőben a hasonló sorsú családokat is támogassa aki teheti, mert ekkora összeget egy átlagos család sem tud magától megfinanszírozni.

Ez is érdekelhet