Új funkciók az önmagukat megsemmisítő Messenger beszélgetésekhez

Könnyebb lett belépni a Messenger önmegsemmisítő üzenetküldő módjába, ezzel együtt pedig már jelez is, ha a másik fél képernyőképet készített az üzenetről.

Új funkciók az önmagukat megsemmisítő Messenger beszélgetésekhez

A végpontok közti titkosítás egy ideje már elérhető mindenki számára a Messengerben, ez meggátolja, hogy illetéktelenek elkapva az adatkommunikációban az üzenetet, megnézzék azt. Az automatikusan eltűnő üzenetek hasznosak lehetnek szenzitív információk küldéséhez, amelyet nem szeretnénk a jövőben viszontlátni a beszélgetésben. Ez lehet akár egy jelszó, esetleg egy erősen privát jellegű kép.

Az eltűnéses mód bekapcsolásához az adott illetővel történő Messenger beszélgetést lentről felfelé kell húzni és úgy tartani pár pillanatig. Ezt követően létrejön egy alternatív beszélgetés szál, amely nem jelenik meg az eredeti chatben. Az itt lefolytatott üzenetváltások megsemmisülnek azt követően, hogy bezárásra kerül a chat, vagy legkésőbb 12 óra múlva eltűnik.

Új funkciók az önmagukat megsemmisítő Messenger beszélgetésekhez

Új funkció hozzá, hogy ha a beszélgetésben a másik szereplő készít egy képernyőképet (screenshotot), akkor arról egy értesítés kerül be a beszélgetésbe. Fontos, hogy ez nem kínál lehetőséget távolról törölni a képernyőképet. Egyedül annyit tesz, hogy figyelmezteti a másik felet, hogy tudjon róla képernyőkép készült arról, amit írt, így az az eltűnés után is megmarad egy kép formájában.

A fenti funkció Androidon és iOS-en is elérhető már a felhasználóknak.

Ez is érdekelhet