Nagy sikernek örvend a Mozdulj, Debrecen – több mint 200 ember vett részt az első napon

Kedden elstartolt a mozgalom, amin rengeteg ember részt vett és még többen jelezték, hogy szeretnének csatlakozni a későbbiekben.

Már korábban beszámoltunk a programról, ami október 26-án vette kezdetét. Az érdeklődők és mozogni vágyók összesen hét helyszínen vehetnek részt a különböző programokon kedden és csütörtökönként fél 4-től kezdődően.

Széles Diána alpolgármester többször is hangsúlyozta, hogy az a céljuk, hogy minél több ember megragadja ezt a lehetőséget és javítsanak a városiak egészségügyi állapotán. Továbbá szeretnének minél több mozgásformát bemutatni az embereknek, hogy bőven legyen választék és mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Úgy tűnik, hogy a város vezetősége elérte, amit szeretett volna, ugyanis az első napon 200 ember vett részt az eseményeken, míg a nyílt Facebook-csoporthoz már több mint 1500-an csatlakoztak. Az eseményen a kangoo mozgásforma alapfogásait is elleshették az érdeklődők az első napon, ami egy rendkívül izgalmas és hatékony mozgásforma

A program beindítása előtt felmérték az igényeket, azt, hogy melyik városrészben mennyien szeretnének gyógytornára vagy épp gerinctornára járni és a tapasztalatok szerint a Homokkertben és a keleti városrészben nagy az igény ezekre. Valamint ha a jelenlegi helyszínek betelnének, akkor új helyszíneket is bevonnak majd a későbbiekben.

Nyitott és zárt terekben is lesznek rendezvények, utóbbiak csak védettségi igazolvánnyal látogathatók. A Debreceni Egyetem munkatársainak segítségével méréseket, szűrést is végeznek a szervezők.

További álmunk az, hogy minden kondiparkot vegyen örökbe egy konditerem, ha ez megvalósulna, ott akár edzők is segíthetnék a munkát – mondta az igazgató, Papp Csaba.

Addig is minden kedden és csütörtökön jelen lesz a foglalkozásokon a szakemberek, akiknek az érdeklődők egészségügyi kérdéseket is feltehetnek.

A részletes órarendje a mozgalomnak:

Ez is érdekelhet