Nem jöhetnek az Egyesült Királyságból repülőjáratok Debrecenbe – és Magyarországra

Több már országot követően Magyarországon is  megtiltják az Egyesült Királyságból érkező repülőjáratok érkezését.

WizzAir gép a debreceni kifutó felett
WizzAir gép a debreceni kifutó felett. Forrás: Debreceni Nemzetközi Repülőtér

December 10-én írtunk róla, hogy újraindul az élet a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren, az ünnepek miatt több járatot indít a Wizz Air, ezek közül a londoni volt a legsűrűbb.

Az Egyesült Királyságban megjelent a koronavírus új mutációja, amely fertőzőbb, mint az eddig járványt okozó verzió és a brit kormány szerint sem tartható kordában a terjedése. Emiatt az Operatív törzs bejelentése szerint határozatlan ideig nem érkezhetnek repülőjáratok Magyarországra az Egyesült Királyságból, sem kereskedelmi, sem privát járatok.

December 21-i állapot szerint számos Wizz Air járat érkezett volna Debrecenbe
December 21-i állapot szerint számos Wizz Air járat érkezett volna Debrecenbe

A Wizz Air weboldalán látható, hogy ma is van London – Debrecen járat, ezen kívül 2020-ban még 22-én, 23-án, 24-én és 27-én is közlekedett volna az útvonalon a légitársaság. Január első két hetére is 8 járat van. Valószínűleg a holnaptól induló járatok törlésre kerülnek, így aki az utolsó pillanatban szerett volna hazarepülni az ünnepekre, az sajnos nem fogja tudni ezt megtenni. Arról egyelőre nincs információ, hogy a ma 18:50-kor induló W67853-as járattal érkezhetnek-e még utasok, vagy már ezt sem fogják engedni.

    Ez is érdekelhet

    Comments are closed.