Nikola Tesla musical show-val indul a Nagyerdei Szabadtéri Játékok nyári programja

Fotó: jegy.hu

A közkedvelt debreceni színházi programsorozat június 8-a és augusztus 23-a között sikeres színházi produkciókkal, országosan ismert színészekkel és zenészekkel szórakoztatja majd a közönséget. A beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott: 7 vendégtársulat 8 produkciójában, a Csokonai Színház 3 előadásában idén 11 színházi előadás lesz látható a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Papp László, Debrecen polgármestere hangsúlyozta: a nyarat ma már el sem lehet képzelni anélkül, hogy itt, a természet és a kultúra fantasztikus találkozóhelyén a Nagyerdei Szabadtéri Színpad ne népesülne be.

Biztos vagyok benne, hogy óriási élményekkel zárhatjuk majd ezt a nyári időszakot is, amely felkészíthet bennünket arra, hogy Debrecen új színháza, a Csokonai Fórum augusztus végén megnyissa majd kapuit – fűzte hozzá.

Már a tavalyi nyári évadot, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok programját is a debreceni Csokonai Színház állította össze, de idén először teljesen a társulat kezébe került az „irányítás”. Az észak-alföldi régió legnagyobb szabadtéri színházában modern technikai showelemekkel elevenedik meg a nyitónapon a nagy zseni, Tesla világa (), amit június 8-án este 20 óra 30 perctől láthat a közönség angol felirattal.

A Tesla musical jól példázza azt, hogy a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon milyen műsorpolitikát szeretnénk, milyen stratégiai terveink vannak. Egy nagyszabású előadás, ami még nem volt látható a régióban – emelte ki Gemza Péter színházigazgató.

Gemza Péter hozzátette: látszik, hogy a debreceniek szeretik a Csokonai Színház előadásait, hiszen a Pál utcai fiúkra már az összes jegy elkelt.

Jelen volt az eseményen Erdélyi Tímea színművész is, akit már sokszor láthatott a debreceni közönség a szabadtéri színpadon és most ismét visszatér a Teljesen idegenek című darabban, amit június 22-én és 23-án játszanak majd.

Megkérdezték egyszer tőlem, hogy mihez tudnám hasonlítani. Ha egy mindenki által ismert kultfilmhez kellene, akkor azt mondanám, hogy az Igazából szerelem című filmhez, mert ez is olyan mint egy érzelmi hullámvasút: nagyon sokat nevetünk, aztán egyszer csak váratlanul megteker minket érzelmileg -mondta.

Részlet a Teljesen idegenek című darabból/Kép: jatekszin.hu

4 prózai előadás (vígjáték, keserédes komédia):
Csokonai Színház | JÁTÉK A KASTÉLYBAN,
Játékszín|TELJESEN IDEGENEK (2),
József Attila Színház | FURCSA PÁR – NŐI VÁLTOZAT

6 zenés előadás (musical, zenés vígjáték):
TBG Produkció| NIKOLA TESLA − VÉGTELEN ENERGIA,
Pannon Várszínház | HOTEL MENTHOL,
Csokonai Színház | A PÁL UTCAI FIÚK (2),
Orlai Produkció |BUDAPEST, TE!,
Zenthe Ferenc Színház | NEM ÉLHETEK MUZSIKASZÓ NÉLKÜL

1 táncelőadás: Duna Művészegyüttes | HÉTTORONY – Makovecz Imre emlékére

A nézők a Nagyerdei Szabadtéri Játékok előadásaira váltott színház és koncertjeggyel, díjmentesen vehetik igénybe a DKV Zrt. járatait. Az autóbuszokon, trolibuszokon és villamosokon a díjmentes utazási lehetőség csak az adott előadást megelőző két órában, illetve az előadás végét követő két órában illeti meg a színházjeggyel utazókat.

Jegyek a Csokonai Színház Jegypénztárában (Víg Kamaraszínház, 4025 Bajcsy-Zsilinszky u. 1-3., volt Víg Mozi) és a www.jegymester.hu oldalon vásárolhatók.

Ez is érdekelhet