Ököllel és seprűnyéllel ütötte anyja élettársát egy férfi

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki otthonában ököllel és seprűnyéllel ütötte a sértettet.

A kép illusztráció

A vádirat szerint a vádlott egy Hajdú-Bihar vármegyei kistelepülésen élt az édesanyja házában, ott lakott a férfi édesapja és nagybátyja is, valamint az édesanyja élettársa, a sértett.

A család férfi tagjai italozó életmódot folytattak, ilyen alkalmakkor rendszeresen voltak közöttük viták és veszekedések. 2022. március 9-én a vádlott és a sértett voltak otthon és egy közös italozás során összeszólalkoztak, az indulatos vádlott ököllel és seprűnyéllel ütlegelte az idősebb férfit, aki ennek következtében a fején többszörös, 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A sértett élettársa, a vádlott anyja 2023. május 27-én reggel elutazott, így a férfiak az ezt követő napokban is együtt italoztak. 2023. május 28-án a kora esti órákban már valamennyien ittasak lettek, a vádlott apja és nagybátyja elvonultak és lefeküdtek.

A vádlott ezt követően belekötött a sértettbe, közöttük egyre erőteljesebb szóváltás alakult ki, majd a rendkívül indulatossá vált vádlott rárontott az ágyon ülő sértettre, őt a fején több helyen ököllel ütötte, majd a szobában magához vett egy vastag nyelű seprűt és a nyéllel tovább ütötte az idősebb férfi fejét és hátát.

A sértett megpróbált védekezni, azonban a vádlott indulata fokozódott, a szobában talált szekrényajtót felvéve a sértettet kitartóan, testszerte tovább ütlegelte. A sértett az ütések következtében a földre került, ahol a vádlott magából kivetkőzve többször megrúgta és a hátát is megtaposta.

A sértettnek a vádlott kitartó és durva bántalmazása következtében főként a fején és arcán keletkezett számos súlyos sérülés, melyek egyike életveszélyes sérülésnek minősül.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ez is érdekelhet