Prostitúcióra kényszerítettek lányokat, most bíróság vár a három férfira

A rendőrök végeztek a nyomozással és az ügyészséghez került a tavaly prostitúcióval megvádolt személyek ügye.

Egy 20 éves férfit és két 19 éves társát vették tavaly őrizetbe, miután a hajdú-bihari rendőrökhöz olyan információ jutott, hogy két fiatalkorú lányt kényszerítenek prostitúcióra Debrecenben. Az ügy felderítésének részeként adatokat gyűjtöttek, több tanút is meghallgattak és hamar eljutottak a két fiatalemberig.

Prostitúcióra kényszerítettek lányokat, most bíróság vár a három férfira

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a lányokat többször is arra kényszerítették, hogy prostitúciós tevékenységet folytassanak. Ha ellenkeztek, akkor rendszeresen megfenyegették és bántalmazták őket. A szexuális szolgáltatásokért kapott pénzt pedig elvették a sértettektől. A nyomozás során arra is felmerült a gyanú, hogy a 20 éves férfi megerőszakolta az egyik lányt.

A bűnügyesek a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve 2022. október 26-án fogtak el az ügyben három hajdúböszörményi lakost.  A kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe kerültek és előterjesztést tettek a letartóztatásuk indítványozására, amit el is rendelt a Debreceni Járásbíróság.

Most, a nyomozás végén a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja kapcsán adta át az iratokat mind a három gyanúsítottról az ügyészségnek. EZen kívül a 20 éves férfinak 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett miatt is felelnie kell.

Ez is érdekelhet