RENDŐRKÉZEN EGY KANNABISZ-TERMESZTŐ

A 34 éves férfi Hollandiából rendelte, majd otthonában nevelte és gondozta a kannabisz magokat. A debreceni nyomozók 29 tövet és több száz magot foglaltak le.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal élt jelzéssel a rendőrség irányába azzal, hogy egy postai küldeményben 40 db marihuána magot találtak. A borítékot Hollandiában adták fel és egy debreceni címre küldték.

A helyi nyomozók 2022. június 2-án kopogtattak a címzettnél. Az ajtót egy férfi nyitotta ki, aki azonnal tájékoztatva lett arról, hogy az otthonában kutatásra fog sor kerülni. Az ingatlanban közel 500 db marihuána magot találtak, míg a melléképület teljes egészében a kannabisz termesztésére lett kialakítva. A világító-, szellőztető- és öntöző berendezéseken túl, 29 db palántát is lefoglaltak a rendőrök.

Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi részeletes beismerő vallomást tett. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

Ez is érdekelhet