Ritmo Piknik két napon át a Nagyerdei Víztorony kertjében

Idén első alkalommal csatlakozott Debrecen a Művészetek Palotája Bartók Tavasz rendezvényéhez Miskolc és Győr mellett. Április végén már kaphattak a debreceniek egy kis ízelítőt abból, hogy milyen színvonalas kortárs művészeti programok érkeznek ezáltal a hajdúsági megyeszékhelyre is. Szerencsére májusban is tart a rendezvénysorozat, amelynek továbbra is részese a Nagyerdei Víztorony is. Május 4-én és május 5-én ismét lesz Ritmo Piknik négy fantasztikus zenei produkcióval!

Május 4. (szerda)

Az estét a MORDÁI nyitja majd 20:00-kor. A ’60-as és ’70-es évek kísérletező magyar népzenei vonulatok repertoárjából (például Muzsikás Zenekar vagy Sebő együttes) táplálkozó hattagú folk rock zenekar. Hivatalos YouTube csatornájuk legnépszerűbb dala a Hidegen fújnak a szelek című szerzeményük, amely 2019 decemberében jelent meg. A dal itt hallgatható / nézhető meg: 

 

Utánuk a Savages Y Suefo nevű DJ duó következik 22:00-tól. A Downtempo és trip hop szerelmesei imádni fogják ezt a szettet, bár biztosak vagyunk benne, hogy találkoztak már a nevükkel. A Mana Mana Records kiadót is megálmodó producer páros 2010-ben debütált Sweet Relish című középlemezükkel és azóta is folyamatosan szállítják a minőségi elektronikus dalokat. Legutóbbi nagylemezük (Brotherhood (The Greek Connection)) épp egy éve jelent meg, amelyet végre saját kiadójuk gondozásában. 

Május 5. (csütörtök)

Ezen a napon 20:00-ás kezdéssel a Sena & Worlasi formáció indítja az idei utolsó debreceni pikniket. A ghánai-magyar Sena neve ezer helyről ismerős lehet: Kamu, Žagar, Realistic Crew, Barabás Lőrinc Eklektric vagy Irie Maffia, de a sor természetesen nem teljes. A szólólemezekkel is jelentkező, fantasztikus hangú énekesnő társa most a szintén ghánai Worlasi lesz, aki nem csak vokálokkal színesíti Sena trióját, de más művészeti ágakat is beépít a műsorba, ha úgy adódik. Aki nem hiszi, nézze meg ezt a nemrég feltöltött videót: 

 

A második napon a koncert után ismét DJ szett következik majd 22 órától, ezúttal Cyborg Templar előadásában. A budapesti lemezlovas néhány összeállítása meghallgatható MixCloud oldalán, így bárki ráhangolódhat zenei világára: https://www.mixcloud.com/feherlofaya/. A közel két évtizede zenélő úriember a modern elektronikus zenék mellett jazzt, soult, funkot és a különböző kultúrák zenéit is gyűjti. Leginkább afrikai, latin-amerikai, karibi és közel-keleti autentikus és mai zenék alkotják hatalmas lemezgyűjteményét.

A Ritmo Piknik rendezvények látogatása ingyenes!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/330833832358029

Ez is érdekelhet