Sikeres volt a békekoncert,több mint 36 millió forint gyűlt össze

Május 6-án a  Debreceni Egyetem és a fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány, Debrecen városa, valamint a történelmi egyházak összefogásában Békekoncertet rendeztek a Nagytemplomban.Az eseményen több mint 36 millió forintot gyűjtöttek össze, hogy ezzel is segítsenek az ukrajnai krízishelyzet elszenvedőinek. A Békekoncert szervező bizottságának döntése alapján az összegyűlt pénzösszeget  olyan szervezeteknek adományozták, amelyek a menekültek lakhatását, élelmezését vagy oktatását segítik.

A  felajánlásokat jelképező csekkeket az alapítvány, az egyetem a város és a történelmi egyházak képviselői adták át a menekülteket támogató karitatív szervezetek képviselőinek ünnepélyes keretek között július 7-én a Debreceni Egyetemen.

A Debreceni Karitatív Testület kapta a legnagyobb összegű adományt, 20 millió forintot. A pénzből a menekültek lakhatását segítik és a számukra  átmenetileg szállást adó Dorcas Szabadidőközpont és Pihenőpark téliesítését oldják meg.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 7 millió, a Híd Kárpátaljáért Segélyprogram pedig több mint 1,3 millió forint adományban részesült. A felajánlást a karitatív tevékenység megerősítésére, a határon meglévő segítőpontokon folyó munka támogatására fordítják majd.

A Római Katolikus Karitasz is fontos szerepet játszik az ukrajnai menekültek támogatásában.Ők, a számukra felajánlott 5 millió forintból tartós élelmiszereket, tisztálkodási és tisztítószereket tartalmazó segélycsomagokat állítanak össze.

Fotók: Miskolczi János

Ez is érdekelhet