Sikerült elfogniuk a gépkocsitolvajt a debreceni rendőröknek

Egy fiatal, egészen pontosan 22 éves gépkocsitolvaj, összesen három gépjárművet lopott el az elmúlt pár hét leforgása alatt. Az érdekes történetet szinte kerek egésznek mondhatjuk, ugyanis Debrecenből indult és ott is végződött.

Forrás: http://www.police.hu

Az első lopást a fiatal férfi 2021. szeptember 26-án éjszaka hajtotta végre, amikor a volt munkáltatójának a kisteherautóját tulajdonította el, ami a debreceni telephelyén parkolt. A helyszínt ismer, könnyen hozzá jutott az indítókulcshoz, majd elindult. Nem tartott sokáig a kocsikázása, ugyanis észrevette, hogy gond van az autóval, egészen pontosan leégette a kuplungot, ezért leparkolt és gyalog ment tovább.

A következő lopást 2021. október 3-án vitte véghez, mivel megtudta, hogy egyik ismerősének az apja elutazott. A férfi megjelent az ingatlannál, betört a házba, majd elvitte az udvaron parkoló Mercedes gépjárműt és kulcsait, utána egészen Győrig hajtott. A városban pár napot töltött el, majd az autót hátrahagyva egy ismeretlen ingatlan kertjéből ellopta immáron a harmadik kocsit, amivel vissza indult Hajdú-Bihar megyébe 2021. október 20-án.

A fiatal tolvaj alig ért be Debrecen városába, a rendőrök azonnal megállították és igazoltatták. Természetesen egyértelművé vált, hogy egy Győrből ellopott járművet találtak meg.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a hajdúhadházi lakost, majd bűnügyi őrizetbe vették. Jármű önkényes elvétele, valamint lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására, valamint mind a három gépjárművet megtalálták és lefoglalták. – közölte a rendőrség.

Ez is érdekelhet