Végre sikerült eloltani a Bánkon kigyulladt raktárat

Mint arról már korábban is beszámoltunk, Hétfő délelőtt Debrecen-Bánk külterületén gyulladt ki egy műanyaggyártó vállalt 500 négyzetméteres raktára, a tűzzel járó hatalmas füstfelhő a Debrecent környező településeken és a belvárosban is látható volt. A Debrecenben Hallottam csoportban a több képet is közzé tettek a csoporttagok az esetről.

 

Mostanra már sikerült a tüzet eloltani! Az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közzé tett egy bejegyzést közösségi oldalán, ahol így számolt be a tűzesetről :

Öt órája oltják az ötös tüzet Debrecen-Bánkon ?
A Debrecenhez közeli településen reggel gyulladt ki egy ötszáz és egy négyszáz négyzetméteres, műanyag tárgyak tárolására használt raktár. A környező szabad területen, mintegy kétezer négyzetméteren szintén műanyag tárgyak égtek. A debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a nyíradonyi és a püspökladányi hivatásos tűzoltók, a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor, valamint a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mobil laborja, összesen tizenkilenc gépjárművel, több mint hatvanan vesznek részt a beavatkozásban, tizenhárom vízsugárral és két vízágyúval, valamint egy létrasugárral oltják a tüzet órák óta. Az elektromos művek a munkálatok biztonsága érdekében meghatározott területet leválasztott az áramhálózatról, emiatt csaknem nyolcszáz ember maradt szolgáltatás nélkül körülbelül két óra hosszára. A tűz keletkezésének tisztázása érdekében már a helyszínen vannak a katasztrófavédelem tűzvizsgálói.
Videó: Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy
 
 
 
 

    Ez is érdekelhet