Személyesen segítenek regisztrálni az ingyenes lakossági LED- csereprogramra

Már több mint háromezren regisztráltak az ingyenes LED-csereprogramra Debrecenben, amelyre február 28-ig lehet jelentkezni a ledcsere.hu oldalon.


A programban való részvétel feltétele a debreceni lakcím, valamint egy regisztrációs folyamat, a háztartások pedig az energiafogyasztásuk függvényében juthatnak ingyenesen LED-izzókhoz. Amennyiben valakinek nincs internet szolgáltatása, e-mail címe, vagy elakadt a regisztrálásban, a DV Parking  Kft. Ügyfélszolgálatához (Malompark II. Füredi út 27. 1. emelet) bizalommal fordulhat.

Az ügyfélszolgálaton február 1-28-ig nyitvatartási időben (hétfőtől csütörtökig 8:00- 17:00 óráig, pénteken pedig 8:00-16:00 óráig) segítséget nyújtanak a regisztrációban. A személyes regisztráció során szükség van egy havi villanyszámlára, személyi igazolványra és a lakcímkártyára. Az igénylők kétféle foglalathoz kérhetnek izzókat. Az E 27 típusú (vastag) foglalathoz a régi 100, 75, 60 és 40W teljesítménynek, az E 14-s (vékonyabb) foglalathoz pedig a régi 60 és 40W teljesítménynek megfelelő LED-eket. Egy átlagos magyar háztartásban közel 20 db izzó található, a világítás költsége pedig a teljes villanyköltség körülbelül 30 százalékát teszi ki.
A lakossági LED-csereprogram az önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft. együttműködése jóvoltából valósul meg, a LED-izzókat pedig a Kölcsey Központban tervezik átadni április első felében.

 

Forrás:Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Ez is érdekelhet