Színpompás hétvégén ünnepli a rózsákat a Zoo Debrecen!

Június 1-jén és 2-án ismét a virágok királynőjéé a főszerep a Zoo Debrecenben, ahol immár ötödször rendezik meg a nyár nyitányaként az éves Rózsaünnepet.

A különleges növénykerti programon a látogatók valamennyi érzéküket bevetve ismerkedhetnek majd meg a rózsák nemzetségének sokféleségével és sokoldalú felhasználásával. Megcsodálhatnak számos romantikus-, történelmi-, teahibrid-, ágyás-, park-, bokor-, futó- és talajtakaró fajtát, sőt, meg is vásárolhatják kedvencüket, amelyhez díjmentes szaktanácsadást is kapnak.

A kiállítás és a Park ünnepi díszbe öltöztetett saját rózsaágyásaimellett rózsából készült ínyencségek, például lekvárok, mézek, teák és szörpök kóstolója, valamint rózsás kézműves termékek kirakodása is várja majd az érdeklődőket. A felejthetetlen emlékekről rózsalányok és rózsás fotópontok is gondoskodnak majd, a legkisebbek pedig a tematikus gyermekkuckóban élhetik ki kreativitásukat. A vendégek tudásukat is próbára tehetik majdrózsakvíz keretében, a helyes kitöltők között ráadásul mindkét nap értékes nyereményt sorsolnak ki.

A programokon való részvétel állatkerti belépővel díjmentes.

Ez is érdekelhet