Tanszereket adományozott a Debreceni Karitatív Testület számára a DVSC

A Debreceni Karitatív Testület tanszergyűjtéséhez idén is csatlakozott a DVSC. A részletekről 2023. szeptember 1-én tartott sajtótájékoztatót Makray Balázs a DVSC Futballszervező Kft. ügyvezetője és Törő András, a Karitatív Testület elnöke.

Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a DVSC család egy ilyen nemes célhoz tudott csatlakozni. Évek óta segítjük a karitatív testület munkáját, több területen

– mondta Makray Balázs ügyvezető.

Hozzátette: az idei tanszergyűjtésben is aktívan részt vettek, és külön öröm, hogy a DVSC dolgozóin kívül a felnőtt csapat játékosai, az akadémián dolgozók, a szülők és az ultrák is bekapcsolódtak a gyűjtésbe, hogy ezzel is segíteni tudják a rászoruló családok és gyerekek tanévkezdését.


Makray Balázs elmondta, hogy továbbra is támogatni fogják a karitatív testület aktív munkáját. „Ez Debrecen!” – összegezte Makray Balázs, hiszen széleskörű összefogás eredményeként tudják átadni az összegyűjtött tanszereket.

Törő András, a karitatív testület elnöke háláját és köszönetét fejezte ki a DVSC kitartó munkájával kapcsolatban, amelynek keretében idén is jelentős tanszercsomag-adománnyal tudtak az akcióhoz csatlakozni. Hozzátette: „Valóban bátran kijelenthetjük: Ez Debrecen! Hiszen a városban további számos szervezet, azaz nagy család támogatta a tanévkezdéshez kapcsolódó adománygyűjtő kezdeményezést.”


Előzetes számítások szerint több mint 300 tanszercsomagot tudnak rászoruló családok számára kiosztani. A Campus Fesztivál bevételéből már elindult az adományok osztása, de a város több pontján is gyűjtöttek tanszereket olyan partnerek, mint a Manz, a Gravic, a Deufol, az Ördög-Papír, az Auchan, a DVSC labdarúgói, a DVSC Schaeffler kézilabdacsapata, az Új Egészség Alapítvány, a HRSE, a Hajrá Futás!, továbbá magánszemélyek is eredményesen csatlakoztak az akcióhoz.


Törő András háláját fejezte ki a DVSC másik jelentős adományáért a karitatív testület számára, amellyel az év során a rászoruló családoknak lehetőségük nyílik élőben látni a DVSC hazai mérkőzéseit. Az idei évben már közel 2000 jegyet kaptak a DVSC-től.

Törő András kiemelte, hogy 2023. október 31-ig lehet a 9600 forintos iskolakezdési támogatásra igényeket beadni Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatához, amelynek részleteiről a debrecen.hu oldalon lehet tájékozódni.

Bízom benne, hogy ezzel az új tanév kezdését könnyebbé tudjuk tenni a rászoruló
családok számára

– zárta gondolatait Törő András.

 

Forrás: DMJV

Ez is érdekelhet