Itt a vége Magyarországon a Telenor névnek, megvan a szolgáltató új brandje

Hamarosan elbúcsúzhatunk Magyarországon a Telenor márkanévtől, megváltoztatja brandjét a szolgáltató.

A ’90-es évek elején még Pannon GSM (később csak Pannon) néven indult a hazai szolgáltató, 2010-től Telenor néven futott. Mint ismert, a norvég anyacégtől megvásárolta 2018. júliusában a cseh PFF cégcsoport a Telenor Magyarországon (és néhány másik környező országbeli szolgáltatót).

Yettel
Február végéig még Telenor, március 1-től már Yettel

Az eredeti megállapodás alapján az új tulajdonos 33 hónapig használhatta a Telenor márkanevet – ami 2021. tavaszán lejárt, azonban a két cég megegyezett, hogy egy újabb egy évvel meghosszabbítják a névhasználati jogot, további hosszabbítási lehetőséggel. Nem fogja azonban még tovább használni a márkanevet a cég, 2022. tavaszán megváltoztatja azt.

Yettel

A kissé még szokatlanul Yettel névre vált a hazai szolgáltató. A korábbi világoskék-fehér színeket felváltja a tengerészkék és lime. A Telenor Magyarország Zrt. neve március 1-én fog Yettel Magyarország Zrt-ra váltani, valószínűleg ekkor kezd el nagyobb mértékben átalakulni mindenhol a brand.

Yettel
A harsány lime szín mellett a szolig tengerészkék árnyalat dominál majd a Yettel megjelenéseiben

“A PPF Csoport régiónk hosszú távú befektetője. A saját, Yettel márka bevezetése is erre bizonyíték, miközben a helyi vállalatok stratégiai fókusza változatlan marad: a helyi piacok növekedése és fejlesztése, hozzájárulás a helyi társadalom és gazdaság fejlődéséhez azáltal, hogy magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtunk folyamatosan fejlődő, világszínvonalú hálózatunkon.” – mondta Peter Gazik, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

A jelenlegi Telenor ügyfeleknek nincs tennivalójuk, a meglévő szerződésük változatlanul megy tovább, nincs szükség SIM kártya cserére és semmire, szimplán a szolgáltató neve fog megváltozni.

Ez is érdekelhet