Teljesült egy újabb lépcsőfok az óvodafelújítási programban: korszerűsítették a Sinay Miklós Utcai Óvodát

A debreceni Sinay Miklós Utcai Óvodában befejeződött az energetikai korszerűsítés, amelyről sajtótájékoztatón számolt be Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere, a terület önkormányzati képviselője és Nagyné Harangi Ilona óvodavezető június 30-án.

Barcsa Lajos hangsúlyozta: ezzel immár talán az utolsó előtti eleme fejeződött be a Vénkert városrész átfogó felújítási programjának, hiszen megtörtént a Vénkerti, majd a Dózsa György általános iskola felújítása, a Zöld Város Program keretében zöldterületek újultak meg, felújították a Füredi úti orvosi rendelőt és a Borsos-villát, valamint folyamatban van a Debreceni Német Általános Iskola épületének kivitelezése is.

A Sinay Miklós Utcai Óvoda fejlesztése egy újabb, de nem az utolsó lépcső az önkormányzat óvodafelújítási programjában – tette hozzá az alpolgármester.

Barcsa Lajos

Az energetikai korszerűsítés keretében elsősorban a homlokzat újult meg, nyílászárócsere történt, napelemeket telepítettek, megtörtént a radiátorok cseréje. A felújítás az óvodában maximálisan fogadható 175 gyermek és mintegy 30 dolgozó mindennapjait teszi kényelmesebbé. Az elmúlt években a városban működő 33 önkormányzati fenntartású óvoda épületei közül 14-nek a felújítása teljes mértékben befejeződött. Ezekre a felújításokra összesen több, mint 3 milliárd forintot költött az önkormányzat.

Jelenleg további 6 óvodának a felújítása, illetve a felújítás tervezése van folyamatban, és csaknem 700 millió forintos költséggel zajlik egy teljesen új óvoda építése a Tócóvölgyben.

Nagyné Harangi Ilona óvodavezető kiemelte: ez a beruházás valóban befektetés a jövő generációiba.

Nagyné Harangi Ilona

Ennek az óvodának 47. éve lényege a gyermekek szeretete, a gyermekek feltétel nélküli elfogadása, tisztelete, valamint az alkotás. Mindehhez sikerült most az önkormányzat jóvoltából korszerű, esztétikus, biztonságos feltételeket biztosítani – fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatón továbbá kiderült: a Sinay Miklós Utcai Óvoda felújítása 221 millió forintba került, legfőképpen európai uniós forrásból, a Településfejlesztési Operatív Programból, illetve 2,5 millió forintos önerőt is vállalt az önkormányzat annak érdekében, hogy az intézmény újjászülessen.

Fotók: DMJV

 

Ez is érdekelhet