Több helyről is loptak

A trió tagjai főleg szerszámokra és biciklikre utaztak Debrecenben. Lopás miatt indult eljárás velük szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett és vétség miatt folytat nyomozást három fiatallal szemben. A 20, 17 és 12 éves fiú a gyanú szerint többször is lopott Debrecenben, a Nagy Sándor-telepen és annak környékén 2024 tavaszán. Főleg kerékpárokat, különböző elektronikai eszközöket vittek magukkal több százezer forint értékben, de volt olyan eset is, amikor le nem zárt autókat pakoltak ki.

A nyomozók a kutatások során bicikliket, elektronikai eszközöket, szerszámokat foglaltak le. A 17 éves fiút kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság június 14-én elrendelt. Társait jelenleg is keresik.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a hasonló esetek elkerülése érdekében az alábbiakat tanácsolja:

Fontos, hogy mindig zárják le az autót, még akkor is, ha rövid időre hagyják ott! A leállított, lezárt kocsik utasterében ne hagyjanak értékeket az üléseken, a kalaptartón, a műszerfalon!

Az indítókulcsot soha ne felejtsék a járműben, vegyék magukhoz, és mindig tartsák biztonságos helyen! Mielőtt elhagyják a gépkocsit, ellenőrizzék, hogy nem maradt-e értékes vagyontárgy, műszaki cikk az utastérben látható helyen!

Ez is érdekelhet