Több tűzeset történt az őszi hétvégén

Munkával telt október első napja a tűzoltóknak, Hajdú-Bihar több pontján is szükség volt rájuk.

Berettyóújfaluban a Tinódi utcában 3000 négyzetméteren tartó égett, amit a város hivatalos tűzoltói állítottak meg vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Nem sokkal messzebb, Komádiban szalmabálák és trágya gyulladt ki egy tanya mellett, ezt a komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók tudták eloltani, a két vízsugár mellett egy erőgép is segítette a munkájukat.

Hajdúhadházon a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, a Viola utcában gaz és avar égett nagyjából 200 négyzetméteren. Mire megérkeztek, addigra az ott lévő helyieknek sikerült megfékezniük a tüzet és a hivatásos tűzoltóknak már csak az utómunkálatokat kellett elvégezniük egy tűzsugárral.

Püspökladányban egy Vasút utcai családi házhoz kellett kiérkezniük a hivatásos tűzoltóknak, mert egy villanybojler vezetékei kaptak lángra. Bár a tűz elaludt, mire a szakemberek megérkeztek, az ingatlan füsttel telítődött, így az átszellőztetést végezték el.

Debrecenben, a Laktanya utcában egy elektromos kötődoboz gyulladt ki szombaton. Itt a tulajdonos megszüntette a problémát mire kiérkeztek a hivatásos tűzoltók, ők már csak hőkamera segítségével vizsgálták át, hogy van-e még valahol olyan pont, ahol esély lehet a tűz újra felgyulladásának.

Ez is érdekelhet