Akkumulátorgyár elleni tüntetést szerveznek február 4-re

A Debrecenben épülő CATL gyár ellen szerveznek ismeretlenek tüntetést szombat délutánra.

Akkumulátorgyár elleni tüntetést szerveznek február 4-re

A városban több helyen felbukkant postaládákba dobott szórólap és kiragasztott plakát formájában is a felhívás, ami szerint 2023. február 4-én 14 órára Debrecenben a Kossuth téren terveznek tüntetést. Azt, hogy ki, vagy kik, nem tudni, hiszen nincs semmilyen forrás megjelölve a nyomtatott anyagokon. A plakát anyaga felbukkan a “Tiltakozás a debreceni akkumulàtor gyár ellen” nevű Facebook oldalon is, de itt sem derül ki, hogy kik a szervezők. Emellett több magánszemély is megosztotta a plakátot.

Akkumulátorgyár elleni tüntetést szerveznek február 4-re

A Facebookon látni már most is olyan, a tiltakozó kampányhoz tartozó posztokat is, amelyek egészen biztosan hamis információkat is tartalmaznak. Ilyenek az “akkumulátor hulladékot kötelező lesz a magyar földben tárolni”,  vagy a “Ha kigyullad az akugyár nem lehet eloltani és felér egy kis atombombával a pusztítása mert kb 50km körzetbe a fűszál sem marad meg”. 

Ezzel párhuzamosan megjelenik a koronavírus vakcinákkal kapcsolatos konteók összemosása is egyes felhasználók posztjában.

A vakcina nem elég gyors Folytatják egészségre veszényesebbekkel Pl az akkugyár  – áll az egyik tiltakozó Facebook posztjában.

A cikk írásának pillanatában nem találtunk Facebook eseményt, azt sem tudni, hogy ki terjesztette a szórólapot, vagy hogy éppen hány embert várnak a tüntetésre, az be lett-e jelentve a hatóságok felé.

Akkumulátorgyár elleni tüntetést szerveznek február 4-re

Január végén Debrecen Önkormányzata kezdett szórólap kampányba az akkumulátor gyárral kapcsolatos egyes információkat cáfolva.

Szórólapkampányt indított az önkormányzat a CATL gyár miatt

Ez is érdekelhet