Új biztonsági kerítést és testszkennert kapott a Debreceni Nemzetközi Repülőtér

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér idei éve katasztrofális volt a számokat nézve, ugyan úgy, mint a teljes légi iparé, viszont ez az időszak jó elvégezni a fejlesztéseket.

Új biztonsági kerítést és testszkennert kapott a Debreceni Nemzetközi Repülőtér

Papp László, Debrecen polgármestere számolt be Facebookon  az új Security Restriced Area (SRA) kerítés építéséről, amely a korábbi kerítés bontásával párhuzamosan történik. Ez a speciális SRA kerítés 242 cm magas, illetve NATO borotvadrót tekercs található a tetején. Nem csak felül nehéz rajta átjutni, alul is, a beton talapzat aláásás elleni védelem is kerül.

A 7,6 km hosszú kerítés 580 millió forintos állami támogatással épül ki. Célja, hogy a repülőtér területére se vadállat, se illetéktelen személy ne tudjon bejutni, hiszen ez komoly fennakadásokat, vagy problémákat okozhatna.

Az új kerítés mellett az utasbiztonsági ellenőrzési ponton egy vadonatúúj testszkenner is alkalmazásba állt, egyelőre csak tesztelési céllal.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér 2020. februárjáig hónapról hónapra több utast fogadott, azonban a koronavírus járvány okozta lezárások miatt közel lenullázódott az utasforgalom. Több WizzAir járat most, a napokoban indult újra.

Az ünnepek miatt beindul a debreceni légiforgalom

Forrás: Dr. Papp László Facebook

Ez is érdekelhet