Új járatindítások a debreceni reptérről

A koronavírus járvány kirobbanása előtt a debreceni reptér hónapról hónapra döntött rekordokat az utasszám adatokban. Az elmúlt 1,5 évben nagyot fordult a világ, de lassan újraéled a légiközlekedés a városban.

Jelenleg Londonba, Eindhovenbe, Párizsba és Tel-Avivba közlekednek Debrecenből menetrendszerinti járatok. Decemberben azonban új, “régi-új” és “régi” járatok is beindulnak.

WizzAir gép a debreceni kifutó felett
WizzAir gép a debreceni kifutó felett. Forrás: Debreceni Nemzetközi Repülőtér

December 13-tól visszatér a Moszkvába tartó Wizz Air járat, ami hetente kétszer fog Debrecen és az orosz főváros között közlekedni. Újból lesz lehetőség utazni Brüsszelbe is. A járatot évekkel ezelőtt állították le, most viszont újból visszatér. A Debrecen-Brüsszel légikapcsolat az ünnepi időszakban heti kétszer lesz elérhető, januártól pedig hetente egyszer.

Teljesen új útvonalként jelenik meg december 19-től az ukrán fővárosba, Kijevbe tartó járat. Ez esetben is január közepéig heti kétszer lesz járat, januártól pedig minden héten egy gép közlekedik a két város között. 

A jövő évben további járatok indulhatnak újra Debrecenből. A Wizz Air menetrendjében látható, hogy 2022. nyarán ismét lesz menetrendszerinti “nyaralójárat” Mallorcára, Ciprusra és Szantorinire is.

Két év után térhet vissza a müncheni járat is a debreceni reptérre, amelyet a Lufthansa várhatóan 2022. tavaszán fog ismételten beindítani.

A Debrecen International Airport Facebook oldalán a posztok alatt rendszeresen megjelennek a különböző járat igények – igaz nem a reptér dönt arról elsődlegesen, hogy onnan hova repülnek a gépek, hanem a légitársaságok alakítják a desztinációkat a saját kapacitásaik, számításaik alapján. A kommentekben visszatérő igény a Doncasterbe, Baselbe. Edinburghba, Bristolba tartó debreceni járat. De valószínűleg sokan várják a korábban leállított barcelonai járatot is.

Új biztonsági kerítést és testszkennert kapott a Debreceni Nemzetközi Repülőtér

Ez is érdekelhet