Újabb NAV végrehajtás indult Dzsudzsák egyik céges érdekeltségében

A DVSC sztárja, Dzsudzsák Balázs ezúttal egyik céges érdekeltségével került a címlapokra. A focistának az előző évben volt már egy olyan reklámmegjelenése a TV2-n, amely miatt az NMHH bírsággal sújtotta a tévétársaságot. Most a NAV lépett fel az egyik céges érdekeltségével szemben.

forrás:dvsc.hu
Dzsudzsák Balázs a DVSC csapatkapitányaként

Lassan két éve kisebbségi tulajdonosa Dzsudzsák a Nyírlugosra bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft. -nek, amely főtevékenysége szerint légi- és űrjárművek gyártásával foglalkozik. A focista 15%-os részesedéssel rendelkezik a cégben.

A 444 cikke szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal törölte a cég adószámát és már a második végrehajtási eljárást indította meg a kft ellen. Az elsőt lezárták korábban, a második pedig október 30 óta folyamatban van.

Az adószám törlésével a cég nem állíthat ki új számlát, nem végezhet érdemi tevékenységet. A lap úgy tudja, hogy az adószámot azért szüntethette meg az adóhatóság, mert tavaly májusban elhunyt a cég korábbi ügyvezetője, Végh Sándor, azóta pedig nincs cégképviseletre bejegyzett személy, nem neveztek ki új ügyvezetőt a társaságban. Megemlítik azt is, hogy a 2022-es éves beszámolót sem adta le a cég.

Ez is érdekelhet