Videón, ahogyan a rendőrök megmentik a 20 méter magasból kiugró férfit

Egy évvel ezelőtt járta be az országot a hír, hogy egy öngyilkosságot sikerült a Rendőrségnek megakadályoznia úgy, hogy a személyt a rendőrök kapták el amikor kiugrott a 20 méter magasról.

Videón, ahogyan a rendőrök megmentik a 20 méter magasból kiugró férfit

Egy nő hívta a Rendőrséget, hogy egy férfi lábat lát lógni a 9. emeletről, le akart ugrani. A rendőrök, a mentők és a tűzoltók egyszerre értek ki a helyszínre. 

Amikor kiszálltunk a kocsiból azt láttuk, hogy a 9. emeleten az erkélyen kapaszkodik egy férfi, a lába lóg a levegőben”  – Mondta akkor Bora László rendőr.

Két társával együtt felszaladtak mind hárman a hatodik emeletig a lépcsőn, ott tudtak beszállni a liftbe és tovább menni a kilencedikre. A folyosóajtó zárva volt ugyan, de berúgták a fémhálós üveget és azon keresztül másztak be. A lakás ajtaja már nyitva volt, így az erkélyhez siettek. 

A férfi előbb nem vette észre a rendőröket, de ők nem tudták behúzni az erkélyről egy kb. 50 centiméteres virágtartó miatt. Az egyikük az üveg korlát alatt nyúlt át a szűk résen és elkapta a férfi kezét. Ahogyan ezt megérezte, rögtön elengedte a korlátot a férfi, innentől kezdve már csak a rendőr tartotta őt. Ekkor nyúltak át a korláton és ketten megtudták fogni még. Nagyjából hat percig kellett így tartaniuk a férfit.

A férfi ezt nem akarta hagyni, lábbal akart elrugaszkodni és a rendőröket kérlelte, engedjék el. A Rendőrök az ellenkezőjére kérték, azaz hogy próbáljon kapaszkodni. 

Közben a tűzoltók megkezdték az emelőkosár beemelését, amely egy ott parkoló kocsi miatt nem volt elég közel, csak a 8. emeletig ért. Közben már a rendőrök fogytak az erőből, ekkor Bora László kitalálta, hogy bilincseljék a korláthoz a férfi kezét, ez segít hogy fogást tudjanak váltani. A 8. emeletről a tűzoltók már elérték a férfit és a rendőrökkel közös erővel beemelték a kosárba. A férfi innen is ki akart ugrani, de a tűzoltók a kezén lévő bilincs másik felét gyorsan a kosárhoz zárták.

Ezt, a különleges életmentést dolgozták fel most egy videóban.

Ez is érdekelhet